top of page
Снимка на автораKate Kovacheva

Раждането е творческо забавление. Но как?


Раждането е творческо забавление. Наистина | Клаудия Райкен


"През март нарцисите в задния ми двор се промъкнаха през студената земя - изглежда не им пукаше, че някои сутрини температурата беше под нулата. Изглежда знаеха, че е време да се качат. И сега, когато е април, много от дърветата поникват с малки листа. Минзухарите, кървавите корени, коридалите – толкова много красиви неща – се провират из земята, заедно с всичко останало, което иска да избухне в живота. Изглежда, че цялата природа се доверява на своя процес на съществуване, на ставане.


Ние, хората, не сме толкова уверени или спокойни за раждането на живот. Но трябва да бъдем и можем да бъдем: Тялото на жената знае как да ражда. То е толкова естествено и автоматично, колкото дишането, слуха или храносмилането. Освен ако няма някакво физическо препятствие, което пречи на автономната функция, може да се разчита на телата ни, че ще постъпят правилно. Умът и емоциите ни – реактивните умствени конструкции, които бъркаме с истинските чувства – са тези, които пречат на телата ни да работят гладко и сигурно, както слънцето пресича небето.


Има ТОЛКОВА много неща, които ни извеждат извън телата ни: дигитален живот, офис живот и градски живот, за да назовем само няколко. Безпокойството, страхът, стресът също могат да го направят. И все пак има само разширяващ се набор от причини да се върнем В нашите тела. Това важи за всички нас – животът се живее в тялото и животът става благословено по-дълъг за онези от нас, които имат знанията, уменията, желанието – а понякога и парите – да се грижат добре за себе си.


Но е особено важно да сте в тялото, ако искате положително изживяване при раждане.


Името на играта е да получим и да останем колкото е възможно повече ВЪВ тялото си – вярвайки, че природата знае какво прави, вярвайки, че нашата собствена, креативна интелигентност може да достави благата – добра бременност, безболезнено раждане, и сладък процес на раждане за вашето бебе. Парадоксът е, че колкото по-отпуснато е тялото ви, толкова по-лесно протича бременността, толкова по-малко е болката и толкова по-бързо протича раждането.


Участвала съм като дула в стотици бременности и раждания. Всеки един е уникален, както всяка майка и всяко бебе са уникални. Но като хора, тези пътувания за раждане имат много общи неща. Човек се сблъсква с истинско безпокойство, както и с преувеличено безпокойство – загрижеността, че раждането винаги е мъчително и раждането винаги е глупост. Но дали не е, или не е напълно това. И така, какво правим, за да се върнем в телата си и да останем в телата си по време на родилния процес на зачеване, бременност и раждане?


Ние се връщаме в телата си, като се населяваме изцяло в телата си, може би най-интензивно, като обитаваме нашите сънища и образи. Според моя опит сънищата и образите са универсален език на тялото, а не на ума.


Нашите мечти и образи са част от универсална река, която минава през всички нас.


В резултат на това те могат да ни разкрият – ако ги слушаме и виждаме такива, каквито са, а не такива, каквито ги интерпретираме – огромния, творчески интелект в нас, на който можем да се доверим. Тялото не лъже. Може да го излъжем, отричайки болката или страха си – но то винаги ще разкрие своята истина и какво можем да направим, за да изживеем тази истина.


В стотиците раждания, в които съм участвал, за мен е кристално ясно, че нашата образност, като език на тялото, е инструмент par-excellence, за да ни задържи в телата ни, да станем отпуснати, спокойни и в това будно състояние на сън, което ни позволява да вървим с процеса и позволява раждането да се случи възможно най-лесно. Понякога да влезеш в телата ни е толкова просто, колкото да те накарат да се смееш на глас. В случая на една много притеснена майка, чието раждане присъствах, пеенето на детска песен отново и отново беше ключът. Докато пееше, тялото й физически се отпусна и докато го правеше, раждането й напредна и тя се отвори напълно."


В еврейската традиция има учение, че всяко стръкче трева има свой ангел, който се навежда над него и шепне: „Расте, расте“. И бих добавила: „Виж колко красиво се развиваш“. По-лесно е, в този вкус на енергия, за майката, бебето, телата, които споделят и скоро ще обитават отделно – да им бъде даден всеки инструмент, шанс и ангелски шепот, за да обитават най-безопасното пространство, което имат, за да преживеят раждането – нашето собствени тела.


Перифразирам Айнщайн, когато той предположи, че творчеството е интелигентно забавление. Пренасям това с още една крачка напред: творението е нашата вродена интелигентност – интелигентността на нашите тела – забавление. Когато можем да се доверим, че телата ни винаги казват истината и че можем да създаваме и даваме живот от вътрешността на телата си, можем да започнем да се забавляваме много повече в пътуването на раждането.



Как да си помогнем по друг начин? Методът DreamBirth e основен в работата ни и резултатите са уверителни в стойността му. Чрез работа с вътрешния ни свят или с други думи работа с подсъзнанието, ние можем да имаме една красива и здрава бременност и едно красиво раждане. Имайте предвид, че 85% от нашите мисли са подсъзнателни и едва 15% осъзнаваме. Това означава, че голяма част от нашия живот е следствие на решения, които са продиктувани от несъзнателни вярвания, ограничения и модели на поведение, които сме онаследили или възприели. Чрез DreamBirth можем да променим тези стари вярвания и схващания, които ни пречат да имаме една красива опитност с нашето здраво бебе.

Ако искате да подходите холистично към зачеването на вашето бебенце, бременност, раждане и следродилен период



, може да се свържете с екипа на Love & Fertility Guide, където ще погледнем вашето тяло, ум и душа и ще направим синхронизацията, която е нужна.


Източници: Клодиа Розенберг, Училище по Визуализации ( School Of Images, DreamBirth Method)


11 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comentarios


bottom of page